width=

Sutra počinje nova radionica u sklopu projekta „Svirajmo kaj – glazbena radionica“

Pozivaju se svi zainteresirani mladi do 25 godina: učenice, učenici, studentice, studenti koji imaju afinitete prema sviranju violine ili koji bi željeli naučiti ponešto o tom predivnom instrumentu da se prijave na radionicu koju će voditi istaknuti profesor Antun Stašić. Mail adresa za prijavu je svirajmokaj@gmail.com.

Zanimljivo je kako je Antun Stašić već godinama rado viđen gost na Festivalu kajkavskih popevki u Krapini. Prvi puta nastupio je u Krapini 1997. godine, a slijedećih 10 godina on i otac Petromil i ja postaju redoviti izvođači. Poslije im se pridružio i brat Leopold, također s violinom u ruci. Ove se godine vratio na 56. festival kajkavskih popevki u Krapini, ali ne sam. Društvo mu je pravila kćer Aurelija. Iako je već puno puta nastupio na festivalskoj pozornici, ovaj put oboje su bili u svojstvu debitanata – tata Antun kao autor glazbe za skladbu “Igraj, popevaj za zagorski kraj” (stihove napisao Milivoj Pašiček dok je autor aranžmana Siniša Leopold), a kćerkica Aurelija je prvi put zapjevala u Krapini.

A kako će violinski majstor prenijeti svoju ogromnu ljubav prema sviranju violine na mlade entuzijaste – prijavite se na radionicu i saznajte!

*Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina