width=

Jeste li znali da je od 23. do 25. rujna 1966. održan 1. festival kajkavske popevke čiji je direktor bio Drago Britvić? Održao se u tri glazbene večeri – 1. večer obilježile su po formi i sadržaju serijoznije popevke, 2. večer popevke popularnijeg žanra, a na 3. finalnoj večeri izvedeno je po 5 najboljih „kompozicija“ iz prve i druge večeri.

Jeste li znali da su na 1. festivalu pjevali doajeni hrvatske glazbene scene – Ivo Robić, Zvonko Špišić, Ivica Šerfezi, Zdenka Vučković, Elvira Voća?

Jeste li znali da je 1. krapinski festival vodio „g. Fulir“ – Relja Bašić zajedno sa spikericom ondašnjega Radio Zagreba Marta Tomljenović?

Jeste li znali da je 1. tjedan kajkavske kulture bio zapravo „1. zagorski tjedan“, trajao je od 18. do 25. rujna i tad je održan niz kulturnih događanja – 18. rujna otvoren je memorijalni muzej u rodnoj kući dr. Ljudevita Gaja, 20. rujna odigrana je kazališna predstava Tituša Brezovačkog „Matijaš Grabancijaš Dijak“ u izvedbi Narodnog kazališta August Cesarec iz Varaždina…

A jeste li znali da Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo i Grad Krapine provode zanimljivi online projekt „Svirajmo kaj – glazbena radionica“ koji omogućuje mladima do 25 godina da iz topline svojih domova istraže čarobni svijet glazbenih instrumenata? Zanima li Vas klarinet, tamburica, harmonika, klavir ili truba, pošaljite nam na našu mail adresu upit svirajmokaj@gmail.com i obavijestit ćemo Vas o početku radionica.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina.